Type VEGAN DINNER Bereidingstijd 45 min
# Pers.
04
Moeilijkheidsgraad EENVOUDIG
Allergenen pindakaas, havermout
Voor de Bietenburgers
2 kopjes geraspte rauwe geschilde bieten (ongeveer 2 middelgrote bieten)
3/4 kop grote vlok havermout
1/2 kopje gekookte linzen
1/2 kopje bloem voor alle doeleinden
1/2 gele ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel natuurlijke pindakaas
2 theelepels gedroogde tijmbladeren
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
Voor de Burgers
4 burger broodjes
veldsla
rode bieten burger
4 plakjes vegan kaas
rode ajuin
zout en peper
Plantaise
Ingrediënten
Bietenburgers met plantaise
1. Rasp de bieten fijn. Voeg de bieten samen met alle resterende ingrediënten toe aan de keukenmachine. Mix grondig en en schraap de zijkanten regelmatig naar beneden zodat je één mooi geheel krijgt
2. Vorm 4 burger-patties. Het mengsel zal erg plakkerig zijn, dus maak je handen nat tussen het vormen van elke burger, om het plakken te voorkomen.
3. Verwarm je oven voor op 180C. Vet een bakplaat licht in of bekleed met bakpapier.
4. Leg de burgers op de bakplaat met voldoende ruimte eromheen zodat de lucht goed kan circuleren. Bak gedurende 30 à 35 minuten, halverwege de baktijd draai je burger eens om. Beleg de bietenburgers de laatste 2 minuten voor je ze uit de oven haalt met een plakje Vegan kaas.
5. Serveer warm op je broodjes met toppings naar keuze en werk af met overheerlijke Plantaise van La William!
Alles voor de smaak!