Type VEGAN DINNER Bereidingstijd 40 min
# Pers.
04
Moeilijkheidsgraad MEDIUM
Allergenen Mosterd
320gram kipstuckjes
2 flesjes bruin bier
2 kleine ajuinen
1 grote wortel
1 sneetje (bruin) brood
3 takjes verse tijm
2 blaadjes laurier
1el Luiske siroop
1el bloem
2el sojaboter
peper en zout
water
La William Plantaise
Ingrediënten
Vegan stoofvlees met plantaise
-
Spoel de kipstuckjes onder stromend water en snij op gewenste grootte. Hou ze even terzijde.
-
Kuis de ajuinen en wortel en snij ze in kleine blokjes. Laat deze rustig bakken op een middelmatig vuurtje met sojaboter (bij voorkeur een pot met dikke bodem). Voeg een snuifje peper en zout toe en vergeet niet af en toe eens te roeren.
-
Bak de kipstuckjes goudbruin met wat peper en zout in een aparte (anti-kleef)-pan. Bestrooi de stuckjes met de bloem en roer even goed door, laat de bloem even meebakken.
-
Voeg de kipstuckjes bij de pot en giet er het bruine bier naar keuze bij. Voeg nog wat extra water toe zodat alle ingrediënten bedekt zijn. Doe ook de tijm, laurier, siroop en bouillon erbij en roer het mengsel eens stevig door elkaar.
-
Van zodra het mengsel begint te pruttelen mag je de met scherpe mosterd besmeerde boterham in de pot leggen met de mosterd naar beneden.
-
Laat de stoverij gedurende een 2 à 3 uurtjes zachtjes stoven. Vermijd dat de onderkant gaat plakken door af en toe eens te roeren. Indien de saus te snel dikt voeg je best nog wat water toe.
-
Na het stoven even nagaan of de stuckjes makkelijk uit elkaar getrokken kunnen worden. Bijkruiden indien nodig en eventueel wat bruine suiker toevoegen als je het zoete kan appreciëren.
-
Lekker genieten van je hemelse, vegan stoverij met (zoete-aardappel) frietjes en heerlijke vegan mayo Plantaise!
Alles voor de smaak!